Αλλεργική Ρινίτιδα

Είναι μια πάθηση η οποία οφείλεται στην έκθεση της μύτης σε διάφορα αλλεργιογόνα.

Χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα. Συχνά οι γύρεις λουλουδιών, η σκόνη, οι μύκητες της υγρασίας, οι ανθοί δέντρων κα, που ευθύνονται για τα δυσάρεστα συμπτώματα.Ένας ειδικός ΩΡΛ μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις ουσίες που σας προκαλούν δυσφορία και να αναπτύξετε ένα θεραπευτικό πλάνο που θα κάνει τη ζωή σας πιο ευχάριστη.

Οι αλλεργική ρινίτιδα σπάνια είναι απειλητική για τη ζωή, αλλά συχνά προκαλεί χαμένες ημέρες εργασίας, μείωση της αποδοτικότητας της εργασίας, κακή σχολική επίδοση, και μια αρνητική επίδραση στην ποιότητα ζωής του ασθενή. Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο ποσό που δαπανάται για αντιαλλεργικά φάρμακα και το κόστος του χαμένου χρόνου εργασίας, η αλλεργική ρινίτιδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα μικρό πρόβλημα.

Στα πλαίσια του ελέγχου, γίνεται πλήρης διερεύνηση της πάθησης, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικό ιστορικό, κλινική εξέταση, Video ενδοσκόπηση της μύτης με την βοήθεια ενδοσκοπικής μονάδας, δερματικές δοκιμασίες (multiprick tests). Αιματολογικές εξετάσεις όπως η μέτρηση της ολικής Ανοσοσφαιρίνης IgE και οι δοκιμασίες RAST για την ανίχνευση των κυκλοφορούντων ειδικών IgE ανοσοσφαιρινών έναντι διαφόρων αλλεργιογόνων ολοκληρώνουν την διαγνωστική προσέγγιση.

Κατόπιν ακολουθεί αξιολόγηση των ευρημάτων και προτείνεται η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση.