Βιογραφικό

Ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Δρ. Μιχαήλ Τζανακάκης, γεννήθηκε στο Βύρωνα Αττικής το 1974.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Verona, το 2001.
Από το 2002 έως το 2003 παρακολούθησε τις δραστηριοτήτες της Β’ Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Χανίων.
Το 2003 εκπλήρωσε το έτος υπηρεσίας υπαίθρου στο Νομό Χανίων.
Το 2004 ολοκλήρωσε το πρώτο έτος ειδίκευσης στην Ωτορινολαρυγγολογία στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Στη συνέχεια εκπαιδεύθηκε στην Ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων «Αγ. Γεώργιος», από όπου και πήρε τον τίτλο της ειδικότητας τον Ιούνιο του 2010.

Τον Οκτώβριο του 2017 ολοκλήρωσε τη φοίτηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Master) της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο: «Ρινολογία- Ρινοχειρουργική».

Τον Μάρτιο του 2018 υποστήριξε επιτυχώς την Διδακτορική του διατριβή με τίτλο “Πρόγραμμα Ανίχνευσης Νεογνικής Βαρηκοΐας” και ανακυρήχθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Είναι κάτοχος Master Ρινολογίας – Ρινοχειρουργικής και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, και στα πλαίσια της εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής με θέμα «Πρόγραμμα Ανίχνευσης Νεογνικής Βαρηκοΐας» στο νομό Χανίων , πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος ακοής με ωτοακουστικές εκπομπές σε πάνω από 2500 νεογνά.

Μέλος της Πανελλήνιας εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής κεφαλής & Τραχήλου, της Ελληνικής Ρινολογικής εταιρείας και της Πανευρωπαικής Ρινολογικής Εταιρείας.

Είναι Editorial Board Member και Reviewer στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά: SCIREA Journal of Medicine, Case Reports in Otolaryngology και International Journal of Otorhinolaryngology.

Από τον Ιανουάριο του 2011 εργάζεται ως ιδιώτης ΩΡΛ Χειρουργός στα Χανιά και είναι Συνεργάτης στην Ρινολογική Ομάδα Αθηνών.

Γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά

Μετεκπαίδευση:

Στην Πλαστική Χειρουργική Ρινός – Ώτων και στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Παραρρινίων, στην ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημίου της Ulm, Klinik für Hals-Nasen und Ohrenheilkunde, Germany

Στην Ωτοχειρουργική, Workshop on Head and Neck Surgery, Αθήνα,

Στην Φωνοχειρουργική, Laser Voice Surgery and Voice Care, Παρίσι, Γαλλία,

Στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Παραρρινίων, International Workshop on Functional Endoscopic Sinus Techniques and Endoscopic Rhino-Neurosurgery, Graz, Austria,

Στις Διαταραχές Φώνησης στο Weill Cornell Medical College, Presbyterian Hospital of New York, USA,

Στην ΩΡΛ Αλλεργία στο Cape Cod Ear, Nose and Throat Clinic, Hyannis, Massachusetts, USA.

Συμμετοχή σε 50 συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Παρουσίαση 47 εργασιών σε Ελληνικά και 16 εργασιών σε Διεθνή Συνέδρια και τέλος 13 δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά (3 σε διεθνή, 3 σε Ελληνικά, και 7 σε Abstract Books)